Een binnendeur kiezen is niet altijd even eenvoudig. Er zijn verschillende soorten binnendeuren verkrijgbaar, zoals een opdekdeur of stompe deur. Welke binnendeur je kiest, is grotendeels afhankelijk van je eigen voorkeur, maar de keuze uit een opdekdeur of stompe deur heeft ook te maken met het type deur dat in je woning aanwezig is. Bekijk de binnendeur offerte
Verschillende soorten binnendeuren
Er zijn enorm veel keuzes als het gaat om het kiezen van een binnendeur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor nieuwe binnendeuren of geld besparen met de aanschaf van een tweedehands deur. Daarnaast heb je twee soorten manieren waarop binnendeuren worden geplaatst, als opdekdeur of als stompe deur. Hieronder kun je lezen welke varianten binnendeuren er zijn en die je in overweging kunt nemen bij het kiezen van een deur.
Draaiende deur of schuifdeur
Heeft jouw woning draaideuren of schuifdeuren? Een schuifdeur is handig in kleinere ruimtes. Je hebt namelijk geen extra ruimte nodig om de deur open te doen. Bovendien heb je bij schuifdeuren het voordeel dat deze in de wind niet dicht kunnen klappen. Toch is het merendeel van de binnendeur een draaiende deur. Door middel van scharnieren kun je de deur in het kozijn openen of dicht doen. Met behulp van een deurhendel klik je de deur in het slot, zodat deze niet zomaar open kan gaan. Draaiende deuren hebben als voordeel dat ze in veel varianten beschikbaar zijn. Zo zijn er ook draaikiepdeuren.
Opdek deur of een moderne stompe deuren
Nieuwbouwwoningen worden vaak standaard voorzien van opdekdeuren. Deze zijn namelijk goedkoper dan stompe deuren. Een opdekdeur valt op het kozijn, waardoor de randen wat uitsteken. Bij een opdekdeur moet je goed kijken naar de draairichting van de deur. Een stompe deur valt juist in het kozijn en dus heb je geen uitstekende randen. Stompe deuren hebben een modernere uitstraling en dus geven veel mensen er de voorkeur aan om de binnendeuren te vervangen door stompe deuren. Als je een opdekdeur vervangt, moet je echter ook het deurkozijn vervangen. Een stompe deur past namelijk niet in het kozijn van een opdekdeur.
Dichte binnendeur
Dichte binnendeuren zijn deuren die geen licht doorlaten. Het zijn dus deuren zonder kozijn en glas. Een dichte binnendeur is handig in ruimtes die je wilt afsluiten en waar je niet wilt dat men naar binnen kan kijken, zoals bij een slaapkamer of de afsluiting tussen een gang en de garage. Een dichte binnendeur kun je ook gebruiken om iets aan het oog te onttrekken wat niet zo mooi is, Met een dichte deur zorg je ervoor dat de ruimte netjes en rustig op het oog blijft.
Binnendeur met glas
In tegenstelling tot een dichte deur, kun je met een glazen binnendeur juist de ruimte achter de deur betrekken bij de aangrenzende ruimte. Glazen deuren worden veel gebruik om bijvoorbeeld de gang met de woonkamer te verbinden of de keuken met de woonkamer. Deuren met glas kunnen in allerlei stijlen worden gemaakt, van klassiek tot modern. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit blank glas, glas in lood, geslepen facetglas en matglas.
Deuren met veiligheidsglas
In sommige gevallen ben je verplicht om veiligheidsglas te nemen. Bijvoorbeeld in het geval dat de borstwering van je binnendeur lager is dan 85 centimeter. Door in zo’n geval veiligheidsglas te plaatsen, is de kans dat het glas breekt veel kleiner dan je er tegen leunt of per ongeluk tegenaan stoot. Er worden twee varianten veiligheidsglas aangeboden: gehard glas en gelaagd glas. Gehard glas wordt tijdens het productieproces verhit tot hele hoge temperaturen en wordt daardoor heel sterk. Breekt het toch, dan valt het in kleine glasstukjes uiteen. Gelaagd glas bestaat uit twee lagen glas met daartussen een laag folie. Dit houdt de twee glasdelen bij elkaar en kan daardoor niet uit elkaar vallen.
Een brandwerende deur
Een brandwerende binnendeur zorgt ervoor dat in het geval van brand in huis de verspreiding van het vuur wordt uitgesteld. Er bestaan dertig en zestig minuten brandwerende deuren. Een brandwerende deur geeft je extra tijd om bijvoorbeeld je familie in veiligheid te brengen. Ook de brandweer heeft zo meer tijd om de brand in je woning te blussen.
Verfdeuren met honingraatvulling
Wil je liever een lichtere een voordeligere binnendeur, dan kun je kiezen voor een binnendeur met honingraatvulling. Een honingraatvulling bestaat uit stevig karton of hardboard waartussen lucht zit. Doordat er wordt gewerkt met goedkoper vulmateriaal heeft de deur een lagere aankoopprijs. Let er wel op dat een honingraatvulling meer geluid doorlaat dan een massieve deur.
Welk materiaal is geschikt voor binnendeuren?
Naast de diverse soorten binnendeuren zijn er ook verschillende soorten materialen voor deze binnendeuren. Hieronder geven we je een overzicht over de diverse materialen voor een binnendeur.
Houten binnendeur
Hout is niet voor niets het meest gebruikte materiaal voor binnendeuren, ze zorgen voor een natuurlijke en warme uitstraling. Houten binnendeuren kunnen op diverse manieren worden afgewerkt met lak bijvoorbeeld.
Glazen binnendeur
Glazen binnendeuren zorgen voor extra daglicht en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Glazen deuren zijn sterk, gemakkelijk te onderhouden en gaan lang mee.
Metalen binnendeur
Metalen deuren zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal voor een lange levensduur en verminderde kans op roesten. Ze zien er stijlvol uit, zorgen voor een industriële look, zijn eenvoudig te installeren en vergen weinig tot geen onderhoud.
Wat is het beste materiaal voor een nieuwe binnendeur?
Zowel massief houten binnendeuren als stalen binnendeuren staan bekend om hun hoge kwaliteit. Hoewel ze niet de goedkoopste optie zijn, kunnen ze tientallen jaren meegaan. Stalen deuren worden vaak gecombineerd met glas, wat voor een luxe uitstraling zorgt.
Houd er rekening mee dat de kosten van stalen deuren hoger liggen dan de kosten van bijvoorbeeld kunststof.
Soorten binnendeuren afhankelijk van het deurblad
Aan de hand van het deurblad kun je het type binnendeur onderscheiden. Binnendeuren kunnen worden onderverdeeld in massieve deuren van één materiaal en samengestelde deuren van meerdere materialen.
Een samengestelde deur
De binnenkant van een samengestelde deur is opgevuld en het deurblad is gemaakt van een frame van hout van gemiddelde dichtheid met een daarop gelijmde plaat. Samengestelde deuren kunnen naar eigen keuze worden afgewerkt, zelfs de vulling van de deur. Een samengestelde deur kan bijna overal toegepast worden.
Een massieve deur
Een massieve deuren zijn luxe binnendeuren die uitgevoerd zijn in massief eikenhout bijvoorbeeld, ze zijn klassieke deuren en zorgen voor chique uitstraling in de woning.
Wat voor binnendeur heb ik nodig voor mijn woning?
Wanneer je een deur gaat kiezen voor jouw woning, moet je wel rekening houden met een aantal factoren. Zoals de prijs en het soort binnendeur, wil je bijvoorbeeld een dichte deur of een deur met glas? En past deze wel in mijn woning en/of bij het uiterlijk van mijn woning?
Kijk ook eerst goed naar de afmetingen van het gat waarin de deur moet komen. Deze bepaalt voor een groot gedeelte welke deur je kunt aanschaffen. Is het een standaard formaat deurkozijn of moet je voor maatwerk gaan? Een maatwerkdeur betekent een hogere prijs. Daarnaast is het onderscheid tussen een opdekdeur en een stompe deur van belang. Je kunt een opdekdeur bijvoorbeeld niet in het kozijn van een stompe deur hangen en andersom.
Offerte
Wil je precies weten wat voor voordeur kosten aanbiedingen er zijn én tot wel 40% besparen op de kosten? Ontvang bij ons gratis en vrijblijvend prijzen van betrouwbare voordeur kosten specialisten in jouw regio
Vind de beste deal
Binnen 2 dagen heb je de prijzen al in huis zodat je eenvoudig en snel de beste deal vindt. Zo wordt de keuze nog makkelijker. Binnen een mum van tijd heb je de voordeur kosten specialist gevonden die je project voordelig kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.
Bespaar Nu met de Beste voordeur kosten Offertes, Gratis!